baku 28.12.2002,10:54 | jest tatu ... | |
dragonnnn 28.12.2002,10:57 | to jakis zespól disco polo ? i refren | |
smoq 28.12.2002,11:03 | fajne saaa | |
smoq 28.12.2002,11:03 | fajne saaa | |
smoq 28.12.2002,11:03 | podwojjnie fajne | |
dragonnnn 28.12.2002,11:05 | disco polo hurej hoo , hej hoo! | |
dragonnnn 28.12.2002,11:08 | bede wlosy obcinał | |
dragonnnn 28.12.2002,11:23 | na balu bede pieknie sie prezentowal w obcietych wlosach a za rok to juz nie obetne | |
baku 28.12.2002,11:35 | czy to było twoje sweetest taboo ... ? miło że się podzieliłeś ... : ) | |
dragonnnn 28.12.2002,11:37 | a miło | |
baku 28.12.2002,11:41 | no to panu już podziękujemy! | |
dragonnnn 28.12.2002,11:42 | za co ? | |
dragonnnn 28.12.2002,11:43 | bal przy rytmach taku | |
filipowna 28.12.2002,14:51 | jak to nie ma jż tabu? baku? tak się może mówi w mediach, że nie ma już tabu, ale jak sądzę to głównie chodzi o tabu w sztuce jak np. nagość, śmierć... ale w "normalnym" życiu tabu istnieje i ma się dobrze jako pzykład jeszcze Tatu dajesz? nie wiem czy to celowa prowokacja czy przypadek ale przecież tatu udowodniły że tabu w naszej kulturze istnieje - gdyby dwie całujące się panienki były czymś normalnym, one w życiu nie zrobiłyby takiej kariery... | |
filipowna 28.12.2002,14:54 | a tak w ogóle polecam "Tabu" Kingi Dunin Ci co ja znają jako wojującą feministkę niech się nie obawiają to jej łagodna odsłona :)) naprawde bardzo dobra i bardzo hm.. aktualna książka | |
dragonnnn 28.12.2002,15:07 | feminizm jest zły kobiety powinny być normalne a nie walczyć :) | |
dragonnnn 28.12.2002,15:15 | jestescie nerwowi bardzo tyczy sie gównie fili ciekawe co wami tak steruje może przesilenie noforoczne albo jest pełnia albo... | |
filipowna 28.12.2002,15:25 | po prostu czasem bym chciala żeby to było forum dyskusyjne a nie tylko takie czatopodobne dlaczego nie można czasem normalnie podyskutować? a denerwuje mnie gdy ktoś [baku] wreszcie zakłada moim zdaniem mądry temat a ty mu go rozpieprzasz zamiast wypowiedziec sie na temat. | |
dragonnnn 28.12.2002,15:49 | LUZ | |
filipowna 28.12.2002,15:53 | przykro mi ale ja nie jestem zawsze wyluzowana czasem trzeba się spiąć, to dobrze robi | |
frankis 28.12.2002,16:17 | no tak - gdyby nie istnialo zadne tabu to trzeba by je stworzyc bo je moc przelamywac lub chociazby udawac ze sie przelamuje. najwieksza kase sie robi na przelamywaniu tych tabu ktore juz dawno zostaly przelamane (tatu,marylin manson). i nie jest to zle moim zdaniem. dobre pewnie tez nie. niech sobie tak bedzie byleby brakowalo rowniez prawdziwych artystow. :) | |
filipowna 28.12.2002,16:26 | gdyby to co robi tatu nie było tabu, to ludzie by tego nie oglądali, nie kupowali! zostało przełamane, ale gdzie? może w sztuce ale nie wśród zwyczajnych ludzi. fakt jest taki że zwyczajnych ludzi to szokuje, co oznacza, że nigdy wcześniej nikt im tego nie pokazał. czyli było to tabu. | |
kazia 28.12.2002,16:28 | Mi się też wydaje, ze tabu istnieje. Moze jest to co raz mniejszy obszar, zwłaszcza w porównaniu do tego, co było kiedyś, zależy od kręgów, od ludzi i relacji ich łączacych. Bo często jest przecież tak, że to co jest tabu np. w pracy, nie będzie tabu w rozmowach z przyjaciółmi. Tak samo jak z tabu w sztuce-to też jest coraz mniejszy obszar i bedzie jeszcze mniejszy....tylko jaki??? Filipowna, możesz napisac cos więcej o tej ksiażce??? No i zgadzam się z filipowną odnoścnie forum DYSKUSYJNEGO... | |
frankis 28.12.2002,16:31 | czy to tabu to bym polemizowal raczej. zwyczajnych (a niektorych niezwyczajnych pewnie tez) ludzi zawsze szokowaly i ekscytowaly najbaradziej seks zbrodnia i bluznierstwo. i mysle ze tu jest pies pogrzebany bardziej choc mozliwe rowniez ze dla wielu ogladaczy telenowel lub mlodych czytelniczek bravo girl jest to pierwsze zderzenie z miloscia niestandardowa pani+pani. wg sukces tkwi raczej w tym ze to ladne dziewczynki ktore nie tylko ladnie wygladaja ale tez sie ze soba caluja to zawsze jest podniecajace.jak to bylo na jednej z www.vlepek.pl "milosc lesbijska jest piekna". | |
dragonnnn 28.12.2002,17:21 | tabu jest ale bardzo mało i sprowadza sie do rzeczy bardzo osobistych dla każdego z osobna kazdy ma tylko i wyłącznie swoje małe prywatne tabu takich tematów tabu jak kiedyś już nie ma teraz sex homosex....itp nie są już tabu tabu może być jedynie coś co nosisz w sobie i nikomu o tym nie opowiesz bo uważasz to za zakazane a jest niestety np.ktoś nikomu nie opowie o tym że je gile | |
AnT 28.12.2002,17:22 | forum dyskusyjne - oczywiscie. ale po to sa tematy, zeby mozna tesz byuo gdzie indziej pogadac o gupotach, po prostu byc w kontakcie. bo to jednak pewien rodzaj kontaktu z ludzmi, a nie musi on polegac wylacznie na dyskusjach... ale mi i tak dyskusji brakuje, widzeu, ze duzym problemem jest ignorowanie osob, jktore rozwalajom tematy... czy zauwazyliscie ze zafsze poczontkowy temat szypko traci wontek i pszechodzi w cos kompletnie innego ??? dopsh, ja tesz w sumie od czapy napisauem, wienc moj ponizszy fpis bendzie jak najbardziej a propos tabu : ))) | |
AnT 28.12.2002,17:28 | wienc wiecie, tabu na pewno istnieje, nie ma o czym gadac, jesli ktos tfierdzi ze nie ma dla niego tabu to albo gupio pokazuje sfojou niby wielkom niezaleznosc, czy cholera wie co... a wiecie, do to tatu, mansona itd... to wydaje mi siem, ze ogolnie sztuka, tesz malarstfo czy film, koncentruje sie ostatnio na tym, zeby widza/sluchacza/czytelnika zaszokowac, oslupic, pokazac mu cos jeszcze bardziej odjechanego niz pozostali i jeszcze silniej dziauac emocjami.... taaaq... to oczywiscie truizm, ale: jak do cholery mozna sztuke tworzyc TYLKO po to, zeby pszeuamywac tabu i pokonywac kolejne granice absurdu, brutalnosci, krfi, norm moralnych itd... dla mnie kompletnie bes sensu jest robienie czegos, co Z ZAUOZENIA bendzie odkrywcze albo pszeuamujonce tabu. sporo artystuf nie koncentruje sie na tym co robiou, zeby robic cos, co im w guowie siedzi i w duszy gra, tylko starajom sie byc na siue odkrywczy albo pszeuamujoncy tabu wuasnie... debilizm. a z drugiej strony taki manson i takie taty rozne to spryciarze. bo masowa publika, guodna krfi kupi wuasnie takie cos - bo najuatfiej, nie tszeba myslec i ma sie emocje od razu na miejscu. a w miare jak sie im serwuje kolejne dawki, wzrasta tolerancja i chcom jeszcze wiencej. i od tej pory za dobrego artyste bendzie uwazany ktos, kto wymysli bardziej absurdalne/krwawe/obsceniczne/ dzieuo... pszygnembienie mnie dopaduo. | |
dragonnnn 28.12.2002,17:36 | na palcach reki można policzyć tematy po 70 postów które od początku do końca tkwiąw jednym temacie :( | |
AnT 28.12.2002,17:42 | jasne dragonn... wuasnie pszez rozwalanie tematuf, wklejaczy glupot i takich, ktorym sie nie chce, a inni nie potrafiom ich olac. a tobie pszypominam - mowimy o tabu !!! zgadzasz siem ze mnou, s tym co napisauem powyzej ?? | |
filipowna 28.12.2002,17:29 | jassne Ant nie oczekuję tutaj samych dyskusji inna sprawa to pierdolenie samych bzdur i nic wiecej kaziu ta książka..no nie wiem co jeszcze mogę napisać nie chciałabym Ci jej opowiadać, w Empiku powinna być. wydawnictwo W.A.B. z tyłu napisali tak : "Marta nie lubi trybu życia i filiozofii swoich rodziców, ale nigdy by ich nie okłamała.marek podziwia swojego ojca, choć okłamuje go na każdym kroku. Starcie dwóch skrajnie różnych rodzin działa jak żywa akcja w hollywoodzkim filmie, Wszyteki sceny są prosto z życia wzięte. Problemy z rodziną zdarzają się bowiem każdemu z nas. Jaki z tego morał? Dla rodziców coś w stylu : rozmawiajcie ze swymi dzieciakami nakażdy temat! Dla dzieci : z rodzicami można się dogadać! - licealista, lat 17 To książka o rozmowie, która się zwykle nie odbywa.O tym o czym trzeba rozmawiać, o czym ja chcialabym rozmawiać ze swoimi rodzicami. Ale się boję i wiem, że oni też się boją, albo nie potrafią. - studentka , lat 20 Kinga Dunin prowokuje do rozważań na temat dobra i zła, sens i bezsensu trzymania się określonych zasad, szacunku dla trradycji, granic tolerancji włąściwych relacji miedzy rodzicami a dziećmi. ...." naprawde tak wspólcześna i aktualna że szok. wszystkie tematy od konformistycznego zapisywania dzieci na religię, poprzez związek kuzynostwa, naprawde wszystko. polecam! a co do tabu. frankis ty mówisz z pozycji człowieka wykształconego, żyjącego w dużym mieście. Ale nasze społeczeństwo, to w głównej mierze nie jest inteligencja... i myślę, że dla małej częsći ludzi dwie całujące się panienki nie są czymś dziwnym. moja znajoma ostatnio wieszała firanki u swojej mamy i poprosiłą o pomoc swoją koleżankę i kolegę- geja. jej koleżanka ma 25 lat, męza, dziecko. i jest bardzo szczęsliwa. jej życie ogranicza się do drobnych spraw codziennych. po wieszaniu firanek zapytała mojej znajomej o tego kolegę "Żonaty?" a moja znajoma na to z uśmieszkiem "Nie, jest gejem" Na co jej koleżance szczęka opadła do ziemi i wydukala "Jezu! jeszcze nigdy z kimś takim nie przebywałam w jednym pomieszczeniu!" i takich mamy właśnie ludzi w polsce... | |
dragonnnn 28.12.2002,17:44 | nie mam swoje4 zdanie wyzej | |
filipowna 28.12.2002,17:45 | nie zwykłam olewac ludzi czasem wystarczy ładnie poprosić o trzymanie się tematu. a jeden off topic nie rujnuje dyskusji nie popadajmy w przesadę | |
dragonnnn 28.12.2002,17:45 | to nie tabu tylko brak tolerancji fil zmieniasz temat ] | |
filipowna 28.12.2002,17:50 | co jest brakiem toleracji? | |
dragonnnn 28.12.2002,17:54 | jeszcze nigdy z kimś takim nie przebywałam w jednym pomieszczeniu wg mnie to tak to odebraŁEM | |
AnT 28.12.2002,17:57 | nie no, jest to zwykue zdanie oznajmujonce, w ktorym nie ma zadnego aktunietolerancji ale z drugiej strony... text faktycznie idiotyczny | |
filipowna 28.12.2002,17:57 | to nie jest brak tolerancji! ta dziewczyna nie ma nic przeciwko gejom, po prst są dla niej nieamowitym zjawiskiem, nie ma pojęcia , nikt nigdy nie rozmawiał z nią o tym. a jeśli to właśnie w taki sposób że takie wyniosła informacje. dodam że ten kolega gej jest z tych, co "nie wyglądają " a to już koleżance się w głowie nie mieściło. | |
dragonnnn 28.12.2002,18:00 | to słowo JEZU brzmi tak jakby sie bała . | |
filipowna 28.12.2002,18:03 | nie, raczej była zszokowana i to jest przykład że tabu istnieje i że moim zdaniem takie zespoły jak Tatu może nieświadomie ale robią trochę dobrego. | |
AnT 28.12.2002,18:05 | fili - wiesz, na tej samej zasadzie moze parady gejow i lesbijek robiom cos dobrego ??? moze w ogole ma to wartosc edukacyjnom ??? ja uwazam, ze na ksztaucenie ludzi i otfieranie im glow na takie kwestie sa inne miejsca i sposoby. parady i tatu raczej dziauajom destruktywnie, mimo, ze faktycznie mogom temat popularyzowac i poddawac pod dyskusje. ale nic wiecej. | |
dragonnnn 28.12.2002,18:19 | ja nie mam nic do gejów ale nie chciał bym mieć syna geja | |
kazia 28.12.2002,18:15 | AnT, mi się wydaje, że forum to forum...a na wymienianie zdań co 2 sekundy jest czat, irc, itd. Wydaje mi sie, że jak poczatkowy temat traci wątek i przechodzi w coś innego, ale też sensownego, jest ok, byleby to nie bylo wymienione wyżej wklejanie jakiś głupot, które ni przypiął ni wypiął do niczego nie pasują. Sadzę, że można robic sztuke tylko po to, by przełamywać tabu, ale do pewnego momentu. Potem gdzies w pewnym miejscu nie będzie już co przełamywać. Filli, bardzo ładnie się spisałaś; masz doe mnie piatkę:) Niekoniecznie to, ze ta panna od firanek, byla zaszokowana tym, ze przebywała w pokoju z gejem, to wynik tabu w jej otoczeniu. MOzę po prostu nie miała okazji, by poznać kogoś takiego, albo gdy znala to ta osoba się z tym nie obnosiła, ale czy to tabu... wydaje mi się, że nie do konca. MOże była pod wrażeniem, że koleś "nie wygląda" na geja, a jednak nim jest. | |
frankis 28.12.2002,21:49 | fili zgadzam w stu procentach ze dwie calujace sie panienki sa dla wiekszosci niesamowicie dziwnym zjawiskiem. pytanie tylko czy jest to tabu - cos o czyms sie nie mowi, nie do pomyslenia bo sie utarlo ze lepiej nie. i wg mnie w realnym zyciu wielu na pewno ale na ekranie telewizora?? moze w big brotherze nie bylo ale w telenowelach juz chyba sie zdarza czasami :) | |
baku 29.12.2002,00:19 | chciałbym cie Filipowna za to wszystko uściskać! dobrze że jest jeszcze z kim pogadać ... pozdrawiam! | |
rZeZniki 29.12.2002,00:24 | patrzecie, jakis oszust matrymonialny sie trafil | |
baku 29.12.2002,00:28 | rZ ... ciebie bym nie oszukał : )* | |
filipowna 29.12.2002,00:31 | baku będzie okazji albowiem przybywam do Łodzi 25.01. na 100% się widzimy mam nadzieję? ;)** | |
baku 29.12.2002,00:37 | mam nadzieje, ze ten przyjazd ma cos wspolnego z tabu! : ) ... caly sie ciesze ... | |
okoon 29.12.2002,00:54 | ja jak widze lezbitologow to sie brzydze zboczone baby | |
filipowna 29.12.2002,14:34 | ee baku a moze bys sie wypowiedzial w temacie? ;)))) | |
baku 29.12.2002,23:45 | prosze nie pomysleć o mnie źle .. ale w dupie mam ten temat! : ) | |
kazia 30.12.2002,00:08 | baku, jaki ty wulgarny.... chociaż udaj zainteresowanie;) | |
baku 30.12.2002,00:16 | czy naprawde chciałabyś żebym udawał? | |
kazia 30.12.2002,00:17 | ponoć większość udaje w sieci... | |
kazia 30.12.2002,00:18 | nie chciałam abys się wyróżniał za bardzo;) | |
baku 30.12.2002,00:19 | ponoć to zalezy od kombinezonu ... : ) | |
|