Radiostacja Hardcore Crew - Forum


<spis tematów>

temat:  tajemnice kuchni 

dragonnnn
03.01.2003,11:26
pewnie znacie jakies tajemnice które można odkryc podczas robienia posiłków ja znam np:

- sałatki soli sie przed dodaniem majonezu (bo inaczej zrobi sie woda)

ogórka obierac trzeba od kfiatka do łodyżki bo bedzie gorzki inaczej

a wode dlo gotowania jajek sie soli tylko nie wiem po co ?


di
03.01.2003,11:35
soli się po to, żeby jajeczkom skorupki nie popękały... ;)

anT
03.01.2003,12:08
a w ogóle jajka po ugotowaniu trzeba od razu zalać zimną wodą, bo inaczej stygną przez tyle czasu, że mozna odupieć.

szczepan
03.01.2003,12:09
dla mnie wielką tajemnicą kuchni
są niepozmywane naczynia, co z
tym fantem zrobić?

szczepan
03.01.2003,12:10
może nie jeść żeby nie brudzić?

di
03.01.2003,12:12
bylebyś nie używał jednorazówek, to nieekologiczne okropnie.

dRaGoNNNN
03.01.2003,12:19
jeszcze wiem jak gotować mleko aby nie wykipia ło .

elojka
03.01.2003,12:23
trzeba mleka pilnowac... :)

do czegos nie mozna z metalowymi lyzkami... tylko nie pamietam do czego (moze biszkopt?)...

a w ogole jak sie sobie palce poparzy troche (np. za goracy garnek zlapie) to za ucho sie trzeba zlapac - jakos cieplo odciaga czy cos takiego...


ryszak
03.01.2003,12:33
dragonnnn: sol i oliwe dodawac do makaronu jak gotowac sie zacznie, cebule sparzyc przed krojeniem, do gotowania ziemniakow dodac zabek czosnku i galki (ale to kwestia gustu)...nie mieszac wodki z piwem :) szykujesz jakas kolacje, na ktora bedzie mozna sie wprosic? ;)

dRaGoNNNN
03.01.2003,12:47
pjana sie nie ubije jak woda jest w misce (chodzi o białko)

dRaGoNNNN
03.01.2003,12:48
ryszak nie głodny jestem fajnie o żarciu pogadac :)

ryszak
03.01.2003,12:51
dRaGoNNNN: nie ciebie sie pytam...nie widac?

kazia
03.01.2003,12:51
i jak żółtko dostanie się do białka to też nie

dragonnnn
03.01.2003,12:53
może znacie tajemnice wysokiego ciasta do pizzy ?

dragonnnn
03.01.2003,13:00
a to jest prawda nie zart kobiety podczas miesiączki nie powinny nic gotowac bo nic nie wychodzi i jest niedobre


ryszak
03.01.2003,13:31
a propos pierwszego - drozdze, a propos drugiego - bzdura straszna

aNt
03.01.2003,13:30
a do mojgo kochanego sosu vinegret mieszac cytryne i oliwe oddzielnie i osobno, bo sie zwazy, czy cos...

i kurczaka ukladac w brytfance plecami do gory

kawe trzymac w lodowce bo zwietrzeje

a czy jajko jest na twardo czy surowe, mozna sprawdzic, obracajac je na stole - surowe prawie sie nie kreci, na twardo bardzo szypko :)

ide cos zjesc !

Filipowna
03.01.2003,14:16
pamiętaj chemiku młody
wlewaj zawsze kwas do wody!

;)))

dragonnnn
03.01.2003,14:18
fil jaki kwas w kuchni ?

Filipowna
03.01.2003,14:21
u mnie w lodówce kiedyś leżał żeby świeży pozostał :)))

dragonnnn
03.01.2003,14:27
nie wolno trzymać nic w folii aluminiowej w loduwce ( chyba sie utlenia )

dragonnnn
03.01.2003,14:43
acha herbaty z cytryną nie posłodzisz więc najpierw cytryna potem cukier :0


Filipowna
03.01.2003,14:44
najlepiej poczekac z cytryną, aż herbata ostygnie troszke bo wtedy zachwowują się witaminy :))

szczepan
03.01.2003,14:46
a z tą folią to nie rozumiem

elojka
03.01.2003,14:58
nie miesza sie ogorkow z pomidorami bo traca wartosci odzywcze...


dragonnnn
03.01.2003,17:18
elojka ale smak jest super :)

szafir
03.01.2003,17:36
potrafie robic zajebistom jajecznice, z boczkiem,cebulkom,troche czosnku,pomidorki i z serem zoltym. ale tylko jajecznice

marten
03.01.2003,20:22
ja mieszam wutkeu z piwem i ne narzekam

marten
03.01.2003,20:24
dragonnn zgadzam sie z tobou jeszcze cebulka do tego, pieprz sol i winny ocet, oliwa, bazylia lub oregano i miodzio smakuje

okoon
03.01.2003,20:46
nalezy tez dodac odrobine botwinki

nierymek
03.01.2003,22:01
i łyżeczkę amoniaku.

szczepan
04.01.2003,00:09
tak dla smaku

dragonnnn
04.01.2003,01:56
jestem mega głodny ale nie chce mi si isc do kuchni wiec nie czytam wyzej :)

dragonnnn
04.01.2003,02:00
tego nigdy nie zrozumiem:
jak sie idzie do kogos to nawet chleb z serem smakuje wysmienicie a w domu nie smakuje tak wysmienicie?

to najwieksza tajemnica obcych kuchni:)

szafir
04.01.2003,10:44
dokladnie!! u kogos zawsze lepiej smakuje!

okoon
04.01.2003,15:48
na krzywy ryj wszystko dobrze smakuje

dRaGoNNNN
04.01.2003,16:55
lepiej komuś pomóc niż miałoy sie zmarnofać :)



rZeZniki
05.01.2003,21:28
na pozbycie sie zatwardzenia najlepsze sa okoonie z szarlotka

shau
17.01.2003,15:59
wszystkie tajemnice zna moja panna

dragonnnn
17.01.2003,23:12
a ja jestem z pod znaku rybaka

mily7
23.01.2003,14:49
... ej kotki! tu beudzie trocheu gotowania :]


http://www.abstynenci.org/forum/posts.php?id=1913389568



<spis tematów>


<Dodaj wiadomość>
>
 

nick:   hasło: