dragonnnn 03.01.2003,11:26 | pewnie znacie jakies tajemnice które można odkryc podczas robienia posiłków ja znam np: - sałatki soli sie przed dodaniem majonezu (bo inaczej zrobi sie woda) ogórka obierac trzeba od kfiatka do łodyżki bo bedzie gorzki inaczej a wode dlo gotowania jajek sie soli tylko nie wiem po co ? | |
di 03.01.2003,11:35 | soli się po to, żeby jajeczkom skorupki nie popękały... ;) | |
anT 03.01.2003,12:08 | a w ogóle jajka po ugotowaniu trzeba od razu zalać zimną wodą, bo inaczej stygną przez tyle czasu, że mozna odupieć. | |
szczepan 03.01.2003,12:09 | dla mnie wielką tajemnicą kuchni są niepozmywane naczynia, co z tym fantem zrobić? | |
szczepan 03.01.2003,12:10 | może nie jeść żeby nie brudzić? | |
di 03.01.2003,12:12 | bylebyś nie używał jednorazówek, to nieekologiczne okropnie. | |
dRaGoNNNN 03.01.2003,12:19 | jeszcze wiem jak gotować mleko aby nie wykipia ło . | |
elojka 03.01.2003,12:23 | trzeba mleka pilnowac... :) do czegos nie mozna z metalowymi lyzkami... tylko nie pamietam do czego (moze biszkopt?)... a w ogole jak sie sobie palce poparzy troche (np. za goracy garnek zlapie) to za ucho sie trzeba zlapac - jakos cieplo odciaga czy cos takiego... | |
ryszak 03.01.2003,12:33 | dragonnnn: sol i oliwe dodawac do makaronu jak gotowac sie zacznie, cebule sparzyc przed krojeniem, do gotowania ziemniakow dodac zabek czosnku i galki (ale to kwestia gustu)...nie mieszac wodki z piwem :) szykujesz jakas kolacje, na ktora bedzie mozna sie wprosic? ;) | |
dRaGoNNNN 03.01.2003,12:47 | pjana sie nie ubije jak woda jest w misce (chodzi o białko) | |
dRaGoNNNN 03.01.2003,12:48 | ryszak nie głodny jestem fajnie o żarciu pogadac :) | |
ryszak 03.01.2003,12:51 | dRaGoNNNN: nie ciebie sie pytam...nie widac? | |
kazia 03.01.2003,12:51 | i jak żółtko dostanie się do białka to też nie | |
dragonnnn 03.01.2003,12:53 | może znacie tajemnice wysokiego ciasta do pizzy ? | |
dragonnnn 03.01.2003,13:00 | a to jest prawda nie zart kobiety podczas miesiączki nie powinny nic gotowac bo nic nie wychodzi i jest niedobre | |
ryszak 03.01.2003,13:31 | a propos pierwszego - drozdze, a propos drugiego - bzdura straszna | |
aNt 03.01.2003,13:30 | a do mojgo kochanego sosu vinegret mieszac cytryne i oliwe oddzielnie i osobno, bo sie zwazy, czy cos... i kurczaka ukladac w brytfance plecami do gory kawe trzymac w lodowce bo zwietrzeje a czy jajko jest na twardo czy surowe, mozna sprawdzic, obracajac je na stole - surowe prawie sie nie kreci, na twardo bardzo szypko :) ide cos zjesc ! | |
Filipowna 03.01.2003,14:16 | pamiętaj chemiku młody wlewaj zawsze kwas do wody! ;))) | |
dragonnnn 03.01.2003,14:18 | fil jaki kwas w kuchni ? | |
Filipowna 03.01.2003,14:21 | u mnie w lodówce kiedyś leżał żeby świeży pozostał :))) | |
dragonnnn 03.01.2003,14:27 | nie wolno trzymać nic w folii aluminiowej w loduwce ( chyba sie utlenia ) | |
dragonnnn 03.01.2003,14:43 | acha herbaty z cytryną nie posłodzisz więc najpierw cytryna potem cukier :0 | |
Filipowna 03.01.2003,14:44 | najlepiej poczekac z cytryną, aż herbata ostygnie troszke bo wtedy zachwowują się witaminy :)) | |
szczepan 03.01.2003,14:46 | a z tą folią to nie rozumiem | |
elojka 03.01.2003,14:58 | nie miesza sie ogorkow z pomidorami bo traca wartosci odzywcze... | |
dragonnnn 03.01.2003,17:18 | elojka ale smak jest super :) | |
szafir 03.01.2003,17:36 | potrafie robic zajebistom jajecznice, z boczkiem,cebulkom,troche czosnku,pomidorki i z serem zoltym. ale tylko jajecznice | |
marten 03.01.2003,20:22 | ja mieszam wutkeu z piwem i ne narzekam | |
marten 03.01.2003,20:24 | dragonnn zgadzam sie z tobou jeszcze cebulka do tego, pieprz sol i winny ocet, oliwa, bazylia lub oregano i miodzio smakuje | |
okoon 03.01.2003,20:46 | nalezy tez dodac odrobine botwinki | |
nierymek 03.01.2003,22:01 | i łyżeczkę amoniaku. | |
szczepan 04.01.2003,00:09 | tak dla smaku | |
dragonnnn 04.01.2003,01:56 | jestem mega głodny ale nie chce mi si isc do kuchni wiec nie czytam wyzej :) | |
dragonnnn 04.01.2003,02:00 | tego nigdy nie zrozumiem: jak sie idzie do kogos to nawet chleb z serem smakuje wysmienicie a w domu nie smakuje tak wysmienicie? to najwieksza tajemnica obcych kuchni:) | |
szafir 04.01.2003,10:44 | dokladnie!! u kogos zawsze lepiej smakuje! | |
okoon 04.01.2003,15:48 | na krzywy ryj wszystko dobrze smakuje | |
dRaGoNNNN 04.01.2003,16:55 | lepiej komuś pomóc niż miałoy sie zmarnofać :) | |
rZeZniki 05.01.2003,21:28 | na pozbycie sie zatwardzenia najlepsze sa okoonie z szarlotka | |
shau 17.01.2003,15:59 | wszystkie tajemnice zna moja panna | |
dragonnnn 17.01.2003,23:12 | a ja jestem z pod znaku rybaka | |
mily7 23.01.2003,14:49 | ... ej kotki! tu beudzie trocheu gotowania :] http://www.abstynenci.org/forum/posts.php?id=1913389568 | |
|